Zvicra ndalon përdorimin e burkës

Gati dy të tretat e kantonit zviceran votuan për “ndalimin e burkës” në vende publike.

Ky është kantoni i dytë që votoi për ndalimin e burkës pasi vendimi u miratua nga qytetarët e Ticinës fqinje tre vjet më parë, transmeton KosovaPress.
Qeveria rajonale, e cila kishte kundërshtuar këtë masë, tani do të duhet të aplikojë rezultatin e votimeve ku dolën 36 për qind e votuesve, sipas Reuters.  Për çështjen e veshjes së një burke, qytetarët do të deklarohen vitin e ardhshëm në nivel kombëtar. Bartja e burkës në vende publike tashmë është ndaluar në Francë dhe Danimarkë.

 

 

Loading...
Të ngjashme

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.