ZGJEDHJET PËR PARLAMENTIN EUROPIAN, FITORE E FORCAVE PROEUROPIANE NË KËTO SHTETE

Ka përfunduar votimi për Parlamentin Evropian në Gjermani dhe në Greqi dhe në disa vende të tjera të BE.

Përfundon votimi për Parlamentin Europian në Gjermani. Sipas Exit Polleve në Gjermani ka fituar partia CDU-CSU me 27% të votave.

Në Hollandë ka fituar Partia Laburiste me 18.10%, ndërsa partia e Mark Rutte e Liberal-Konservatorëve, ka dalë e dyta me 15%.

Në Austri Exit Pollet tregojnë se ka fituar Partia Popullore e Kancelarit Kurz me 34.5% të votave.

Në Sllovaki me rezultatet paraprake fitojnë pro europianët me 20.1 % të votave.

Ndërkohë në Greqi kanë fituar Konservatorët e Partisë ‘Demokracia e Re’ të Kirjakos Mitcotaqis me 36% të votave ndërsa partia e kryeministrit Aleksis Tsipras, Syriza, ka dalë e dyta.

Loading...
Të ngjashme

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.