Xhorxh W. Bush shpërtheu në lot teksa po i jepte lamtumirën babait të tij, George H. W. Bush, ish presidenti i 41-të i Shteteve të Bashkuara të Amerikës

Presidenti Xhorxh W. Bush bëri një fjalim prekës për babin e tij të ndjerë në përkujtimoren që po i bëhet në Uashington.

Image

Ai nuk i mabjti dot lotët në përfundim të letrës, ndërsa foli me dashuri ndaj presidentit të 41-të si një baba i dashur, mik besnik dhe president i frikshëm.

‘Nëpërmjet lotëve na lejo të tregojmë bekimet që të njohëm dhe të deshëm, një njeriu të madh dhe fisnik’, tha Bush.

Image

“E kam thirrur atë. I thashë baba, të dua që ke qenë një baba i mrekullueshëm. Dhe fjalët e fundit që ai do të thoshte ndonjëherë në tokë ishin: “Edhe unë të dua”.

‘Do të na mungojë, mirësia, sinqeriteti dhe shpirti yt do të qëndrojnë përgjithmonë me ne.

“Në pikëllimin tonë, vetëm buzëqesh duke e ditur se po përqafon Robin dhe po mban dorën e nënës”, tha ai përpara se të dilte nga kleri nën një duartrokitje të ngurtë nga kongregacioni.

“Ai më tregoi se çfarë do të thotë të jesh president i cili shërben me integritet çon me guxim dhe vepron me dashuri në zemrën e tij për qytetarët e vendit tonë. Ata do të thonë se George H.W. Bush ishte një president i madh i Shteteve të Bashkuara.

Image

‘Një diplomat me aftësi të pakrahasueshme. Një komandant i lartë i arritjes së frikshëm.

George H.W. ndërrua jetë të premten në moshën 94 vjeçare, pasi vuante nga leuçemia.

ImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImage

ImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImage

 

Loading...
Të ngjashme

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.