Votohet përfaqësuesi i Shqipërisë në Strasburg

Darian Pavlli do të jetë gjyqtari që do  të përfaqësojë Shqipërinë në Gjykatën Europiane për të Drejtat e Njeriut, në Strasburg. Ka qenë Asambleja Parlamentare e Këshillit të Europës institucioni që ka votuar që Pavlli të jetë pjesë e Gjykatës së rëndësishme. Kujtojmë se kandidaturat e Shqipërisë janë refuzuar tre herë më parë.

Një nga emrat që është këmbëngulur fort nga ana e qeverisë që të jetë në Strasburg është ai i Sokol Berberit, ish-gjykatësit të Kushtetueses.

Përfshirja e emrit të Berberit shkaktoi reagime të opozitës, pasi ish-gjyqtari është kunati i ministrit të Brendshëm, Fatmir Xhafaj.

Kush është Darian Pavli:

Pavli ka lindur në vitin 1975 në Vlorë dhe ka master të dyfishtë në ligj kushtetues dhe krahasues nga Universiteti Qendror Europian (Hungari) dhe ligjin e shërbimit publik nga Shkolla e Ligjit e Univesitetit të Nju Jorkut (SHBA).

Në bazë të jetëshkrimit paraqitur Këshilli të Europës, Pavli ka përvojë të gjerë si avokat gjyqësor, por jo si gjykatës. Vitet e fundit, ai ka punuar si ekspert ligjor pranë Fondacionit Soros në Tiranë dhe aktualisht është ekspert ligjor pranë misionit EURALIUS V.

Loading...
Të ngjashme

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.