Varësia nga seksi është sëmundje?

OBSH befason me përcaktimin që i bën

Organizata Botërore e Shëndetit përcakton varësinë ndaj seksit si sëmundje mendore. Për të parën herë, çrregullimi seksual komulsiv hyn në listën e problemeve mendore të Organizates Botërore të Shëndetsisë. Ky vendim ka ngjallur jo pak skepticizëm në botën akademike, sipas të cilëve, nuk ka prova shkencore të mjaftueshme për ta vërtetuar.

Sipas listës së hartuar, që do të hyjë në fuqi zyrtarisht në vitin 2022 pas pranimit edhe nga Asembleja e OBSH, ky çrregullim karakterizohet nga paaftësia për të kontrolluar impulset seksuale, të cilat janë të shpeshta dhe intensive. Gjithashtu ndër simptomat listohet edhe varësia ndaj aktivitetit seksual, i cili merr rol kryesor në jetën e një personi, duke e bërë të heqë dorë nga interesa të tjera dhe të rezultojë pa sukses kontrolli i dëshirave.

Loading...
Të ngjashme

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.