Vajza e Donald Trump, favorite për një post të rëndësishëm

Vajza e presidentit te SHBA-se, Ivanka Trump mund të jetë kreu i ri i Bankës Botërore. Emri i saj eshte nder me te lakuarit, pas kandidateve te tjere, perfshire edhe ish ambasadore e OKB-së Nikki Haley.

“Financial Times” shkruan se 37-vjeçarja Ivanka Trump është kandidate për të drejtuar Bankën Botërore, e pas saj, lajmi ka qarkulluar ne shume prej mediave te huaja.

Krahas saj, kandidate ëshët edhe Nikki Haley, ish-ambasadorja amerikane në Kombet e Bashkuar, si edhe drejtuesi i USAID, Mark Green.

Ivanka Trump njihet gjeresisht si një nga këshilltaret e ngushta të babait të saj dhe eshte marre me projekte te rendesishme të Bankës Botërore.

Presidenti që po largohet Jim Yong Kim dha njoftimin e befte se po largohet nga mandati i tij, me heret se t’i perfudnonte afati qe i jepte ligji.

Loading...
Të ngjashme

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.