Ti don të hysh në Europë mër qen bir qeni!

Nga Haxhi Isufi

Po ku mer vesh ti mor Qen se çfar është Europa! Ti e ke mendjen të vjedhësh energjinë dhe ujin,dhe don të hysh në Europë! Ti shet votën për një thes miell apo 30 mijë lekë,dhe don të hysh në Europë! Ti nderton pa leje dhe në tokë të huaj ,dhe don të hysh në Europë!

Ti hedh plehrat në rrugë dhe të bllokon derën e shtëpisë me makinë ,e don të hysh në Europë! Ti shet bab e nan për Partinë,e don të hysh në Europë! Ti rreh gruan,dhe nuk nxjerr për një kafe nënën,e don të hysh në Europë! Ti nuk paguan biletën e autobuzit,dhe shkon me lek në protestë,dhe don të hysh në Europë!

Ti pëllet në restorant,dhe urinon mes qytetit,dhe don të hysh në Europë! E çfar nuk bën Ti per të hyrë në Europë.Ndaj Ti je nën drejtimin e pushtave,hajdutëve,injorantëve,të pangopurve dhe të pamëshirshmëve,se kështu je Ti vetë.E çfar nuk bën Ti,dhe nuk je vetëm,më ke dhe mua,por unë të paktën nuk ndihem për Europën.

Mundohem të ndryshoj veten,më vonë atë që më drejton …..dhe pastaj nuk kemi nevojë të hyjmë se jemi brenda.

Loading...
Të ngjashme

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.