Studimi: Femrat me të pasme të mëdha janë më të shëndetshme

Femrat me fundshpinë të madhe janë më të shëndetshme. Ky është konkluzioni i një studimi të kryer së fundmi nga shkencëtarët në Qendrën e Oksfordit për Diabetin, Endokrinologjinë dhe Metabolizmin dhe Spitali Churchill.

Studiuesit zbuluan se gratë me të pasme të mëdha janë më rezistente ndaj sëmundjeve kronike.

Gjithashtu në studim thuhet se femrat me të pasme të mëdha kanë gjasa të kenë nivel të ulët të kolesterolit dhe të prodhojnë më shumë hormone për të metabolizuar sheqerin.

Për më tepër, indet dhjamore në pjesën e të pasmeve dhe te kofshët gjithashtu, kapin grimcat yndyrore të dëmshme dhe parandalojnë sëmundjet kardiovaskulare”, vijon studimi.

Njëkohësisht një fundshpinë e madhe favorizon hormonin që rregullon peshën dhe atë anti-inflamator, mbrojtësit vaskular dhe veçoritë anti-diabetike.

Sipas studimit, rritja e inteligjencës ndikohet edhe nga sasia e yndyrave e Omega 3, e cila kërkon që të shtosh disa kile fillimisht. Është e provuar se yndyrat Omega 3 janë katalizator për zhvillimin e trurit.

Loading...
Të ngjashme

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.