Sot nis viti i ri akademik, 22 mijë studentë për herë të parë në auditore

Sot nis viti i ri akadamik për rreth 83 mijë studentë në ciklin e parë (bsc dhe profesionale). Nderkohe qe rreth 22 mijë prej studentëve prekin për herë të parë auditoret e universitetit.

universiteti-filozof

Viti i ri akademik nis edhe për 10 mijë pedagogë të brendshëm dhe të jashtëm në universitete.  Këtë vit hapen 103 programe të reja studimi, 49 në profesional dhe 54 në bachelor. Ndërkohë që për herë të parë mësuesia është renditur e treta në preferencat e maturantëve pas ekonomikut dhe shkencave sociale pasi rreth 16 % e studentëve janë regjistruar për mësuesi.

 

 

Loading...
Të ngjashme

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.