Si mund të shkoni pa viza dhe të fitoni qëndrimin në Gjermani, në vjeshtë ndryshon ligji

Në vjeshtën e këtij viti, në Gjermani pritet të ndryshojë ligji sa i përket marrjes së lejeve të punës dhe lejeve të qëndrimit të përhershëm në shtetin gjerman.

Duke parë kërkesa të shumta për fuqinë punëtore, ministri gjerman i Punës Hubertus Heil nga partia Social Demokrate, në gazetën gjermane “Frankfurter Allgemeinen Sonntagszeitung”, ai foli për një vizë të kufizuar në kohë.

“Mund të përfytyroj, që fuqi punëtore nga jashtë të vijë për një gjysmë viti në Gjermani dhe të kërkojë punë këtu. Nëse nuk ia dalin dot të gjejnë punë, atëherë ata duhet të kthehen sërish në vendin e tyre pas përfundimit të afatit. Synimi është të kemi, sa më pak procese burokratike, për ata që kërkojnë punë”, deklaroi ministri gjerman i Punës Hubertus Heil, për “Frankfurter Allgemeinen Sonntagszeitung”, përcjell “Bota sot”.

Por çfarë pritet të ndryshojë sa i përket asaj që ka paralajmëruar ministri gjerman?

DW ka kontaktuar entin për punësim në Gjermani, dhe në një linjë direkte për emisionin e mëngjesit në televizionin publik të Kosovës, ka zbuluar detajet se si do të jetë procedura e pajisjes me vizë pas ndryshimit të ligjit.

Për të mësuar më shumë, shikojeni videon:

Loading...
Të ngjashme

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.