Organigramë dhe njëkohësisht terminologji për përdorim publik në kohën e Rilindjes

Ylli Manjani

1. Tepsi; është Këshilli i Ministrave që sipas Kushtetutës përbëhet nga Kryeministri, Zëvendëskryeministri dhe ministrat.
2. Uturak; janë Sekretarët e Përgjithshëm zyrtarë të afërt fare me anëtarët e tepsisë.
3. Legenë; janë drejtorët. Kur janë të Përgjithshëm quhen Legena të Përgjithshëm. Të tjerët janë legena pa bythë.
4. Kaci; janë punonjësit e propagandës. Detyra e tyre është të pastrojnë m… që hidhet mbi tepsinë dhe ta hedhin tek kundërshtarët.
5. Kakërdhi; janë specialistët e ëmëruar nga partia në administratë. Këta gjenden me shumicë dhe nuk pastrohen asnjëherë.
6. Sapllake; shofer në dikaster.
7. Parlament; furrë publike ku tepsia pjek produktet e saj.

Kjo hierarki dhe këto terma i përdor udhëheqja publikisht,por të vendour sipas hierarkisë ligjore.

Ah të mos harrojmë: DASH nuk nënkupton më Departamentin Amerikan të Shtetit, por Departamentin Antishpifje.

Shpifjeeeeeeeeee.

😂😂😂

Loading...
Të ngjashme

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.