Miratohet me 69 vota pro ligji për gjuhën shqipe në Maqedoni

Në Maqedoni është miratuar ligji për gjuhën shqipe me 69 vota pro dhe asnjë kundër.   Ligji u miratua nga partitë politike shqiptare në Maqedoni dhe nga LSDM-ja.

Loading...

Në sallë munguan deputetët e VMRO-DPMNE-së. Kujtojmë se ky ligj ka qenë fokus i debateve kohët e fundit në vendin fqinjë. Tashmë shqipja është gjuhë zyrtare në të gjithë territorin e Maqedonisë, një arrtije e madhe e politikës shqiptare atje.

Loading...
You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.