Marku : Qeveria synon ta çojë universitetin drejt privatizimit

Fushata e qeverisë për denigrimin e Universitetit Publik synon shkatërrimin e tij në mënyrë që ti hapet rruga privatizimit për interesa të grupeve të caktuara.

Deklarata e fortë është bërë nga pedagogu Mark Marku, një nga drejtuesit kryesorë të protestës së pedagogëve.

Ai i bëri këto komente gjatë një mbledhje të Komisionit Parlamentar të Medias, ku po diskutohet problematika që ka përfshirë universitetet në mes të grevës dhe protestave massive të studentëve dhe pedagogëve.

Më konkretisht marku u shpreh se “kjo fushatë denigrimi dhe shkatërrimi e universitetit publik që po ndodh këto 4 vjet, synon që ti çojë universitetet drejt degradimit të plotë me synim privatizimin e tyre në funklsion të disa interesave të grupeve të caktuara.

Mark Marku deklaroi se Pakti për Universitetin nuk e zgjidh krizën.

VKM e pezullojnë totalisht autoniminë e universiteteve si dhe liritë akademike., shtoi ai ndër të tjera.

Loading...
Të ngjashme

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.