“Lodhen” për popullin, harxhojnë miliarda për luks udhëtime e makina

“Udhëheqësit popullor”, të ndarë me mirëkuptim në pozitë e opozitë, bëjnë përditë “teatër”, gjoja sikur “përleshen egërsisht: për hallet e shqiptarëve, duke u paguar nga taksat e popullit dhe nga borxhet, që i paguan populli, duke i caktuar vehtes, paga nga 1.5 deri në 3 milionë lekë, përveç dieta, zyra e makina luksoze, shpërblime, trajtim mjekësor, udhëtime me avionë e fjetje nëpër botë. Paguhen e trajtohen si mbretër, po çfarë pune bëjnë? Çfarë produkti kanë dhënë? Çfarë zgjidhjesh kanë bërë, për shqiptarët dhe interesat kombëtare? Kur do nisin të mendojnë e punojnë, për vendin dhe fundja, kur do ta ndalojnë talljen e b**ës me popullin?

Prej 26 vitesh, kanë krijuar, ose më saktë kanë gjetur shesh dhe po bëjnë “përshesh”, duke marrë peng e, mbajtur pushtetin e partitë  politike me dhunë dhe lekë krimi, të cilat i përdorin për pasurimin e tyre, por duke u paguar me taksat publike.

E sikur të mos u mjaftojnë, pagat dhe privilegjet në miliarda lekë, siç e dëgjuam në debatin për buxhetin 2019, ata po kërkojnë t’i shtojnë pagat, numrin e zyrtarëve (sekretareve e b.. lëpirësve) dhe shpenzimet, për të bërë sundim “sheikësh”. A e dini, se nga sa miliardë lekë, harxhojnë çdo vit, ata që prej 26 vitesh, po tallin b***ën me popullin, ose më saktë, ata që vegjetojnë e kapardisen brenda “rezidencave të rehatit”, të quajtura Presidenca, Kryeministria, Kuvendi, Parlamenti, Ministritë, Inspektoratet dhe Drejtoritë Qendrore, për paga, luks zyrash, makina, karburante, dreka e darka pune, ahengje nëpër Shqipëri, dieta, telefona, shpërblime, bankete për festa, hotele e bileta avioni nëpër botë?/Pamfleti

Të dhënat e Thesarit, ja sa kanë harxhuaur gjatë vitit 2017, disa institucione kryesore

 

 1. Presidenca: 201 milionë,731 mijë e 274 lekë të reja
 2. Kuvendi: 713 mijë, 953 mijë e 325 lekë të reja
 3. Kryeministria: 464 milionë, 940 mijë e 930 lekë të reja
 4. Drejtoria e Pastrimit të Parave: 41 milionë, 403 mijë e 636 lekë të reja
 5. Ministria e Arsimit: 1 miliardë, 430 milionë e 311 mijë lekë të reja
 6. Ministria e Ekonomi-Financa: 1 miliardë, 360 milionë e 810 mijë lekë të reja
 7. Departamenti Administratës Publike: (DAP): 68 milionë, 752 mijë e 833 lekë të reja
 8. Drejtoria e Përgjithshme e Tatimeve: 12 miliardë lekë, 33 milionë e 964 mijë lekë të reja
 9. Ministria e Infrastrukturë-Energji: 730 milionë, 998 mijë e 746 lekë të reja
 10. Shkolla e Administratës Publike: 24 milionë, 140 mijë e 231 lekë të reja
 11. Agjencia Kombëtare e Turizmit 196 milionë, 152 mijë e 900 lekë të reja
 12. Autoriteti Kombëtar i Ushqimit (AKU): 71 milionë, 467 mijë e 890 lekë të reja
Loading...
Të ngjashme

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.