Liria e medias në Shqipëri, KAS: Dy projektligjet e Ramës paraqesin rrezikun e censurës

Në një tryezë diskutimi, që po mbahet sot për lirinë e medias ka  folur edhe Walter Glos, president i Fondacionit KAS për Shqipërinë.

Ai ka shprehur shqetësimin rreth 2 projektligjeve të qeverisë për ndërhyrjen në media.

Glos ka thënë:

E di se disa media dhe përfaqësues të tyre kanë shprehur shqetësimin e tyre rreth këtyre dy projektligjeve. Ato paraqesin rrezikun e censurës dhe një kufizim të lirisë së medias. Nëse shteti merr kontrollin mbi median, në çfarëdolloj forme, është një pikëpyetje e madhe.

Ndërsa nga ana tjetër përfaqësues të organizatave ndërkombëtare i kanë bërë apel kryeministrit Rama t’i tërheqë këto projekte, çka do të thotë se diçka nuk shkon me projektligjet.

Loading...
Të ngjashme

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.