Lira turke në pikiadë dhe ekonomia e Turqisë drejt të panjohurës

Nga Kreshnik Osmani

Thelbi i perplasjes dhe i krizës Amerikë -Turqi sipas hulumtueve të nëndheut të ketyre marrëdhënieve është:

1- Lirimi i priftit Brunson dhe 20 agjentëve amerikanë që u gjeten të implikuar me 15 korrik 2016 (Grushti i Shtetit)

2- Distancimi nga Irani dhe vendosja e embargos ndaj Iranit. Iranit i kërkohet njëkohësisht të vendose embargo ndaj Turqisë.

3-Anullimi i blerjes së raketave ruse S400.

4-Rishikimi i politikave ndaj Jeruzalemit.

5-Anullimi i projekteve turke per nxjerrjen e naftës në Qipro.

6- Pranimi i gjobës dhe i sanksioneve ndaj bankës që transferon floririn dhe tregtinë e Iranit brenda dhe jasht Turqisë “Halk Bank”.

7- Mbylljen e dosjes Gylen dhe heqja dore prej transferimit të tij në Turqi.

8- Pikat strategjike të burimeve të minerare në Turqi t’i dorëzohen kompanive amerikane.

Pjesa tjeter është humor tifozash qe nuk kane respekt per intelegjencen e njerezve!

Loading...
Të ngjashme

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.