Limoni, një “kimioterapi” e fuqishme natyrore për kancerin

Besimi popullor se frutat agrume bëjnë mirë gjen më shumë mbështetje nga kërkimi shkencor, me implikime të papritura edhe në fushën e onkologjisë.

limoni-piano-tumori

Për shembull, limonët janë shumë të pasur me një substancë, limonen, që konsiderohet, një “kimioterapi” natyrale e fuqishme, e aftë për të kontribuar në luftën kundër përhapjes së qelizave të kancerit.

 

Sekreti anti-tumor i limonit është i përqendruar i gjithi në lëkurë, siç tregohet nga disa studime në laborator. Veç kësaj, veçoria e tij është aftësia për të qenë selektivë. Në fakt, në laboratorë është vërejtur se limoneni duket i aftë të kufizojë shumimin dhe të shkaktoj vdekjen e disa qelizave të kancerit pa shkaktuar dëme në qelizat e shëndetshme.

Një detaj që e bën limon të preferohet më shumë se portokallet, të cilët shpesh eliminohen nga dietat e pacientëve me kancerit për shkak të poliamines, që  stimulojnë përhapjen e qelizave të kancerit, si dhe solanaceae, që gjendet tek domatet dhe pulverina tek specat.

Loading...
Të ngjashme

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.