KUJDES! GABIMET QË BËJMË TË GJITHË NË DUSH

Temperatura e lartë e ujit

Uji i nxehtë bën që të kemi lëkurë më të thatë. Kur pastroheni me ujë të nxehtë të keni kujdes sepse kjo temperaturë e lartë e ujit shkakton irritim të lëkurës, largon yndyrën nga trupi duke e lënë të pa mbrojtur, rrit rrjedhjen e gjakut si dhe dërgon drejtë skuqjes dhe inflamacioneve.

Kohëzgjatja e dushit, qëndrimi i gjatë në dush!

Si për shembull uji i nxehtë, kohëzgjatja e larjes, nëse ne qëndrojmë më shumë se dhjetë minuta dhe hedhim ujë të nxehtë kjo është gabim sepse do të filloj trupi të na skuqet dhe kruhet, kështu që kujdes.

Loading...

Përdorimi i shpeshtë i sapunit për të bërë shkumë

Një tjetër gjë që duhet t’i kushton vëmendje është shkuma që krijoni përmes sapunit (xhelit). Nuk duhet ta aplikoni drejtpërdrejtë në trupin tuaj, fillimisht duhet ta hidhni në sfungjerin tuaj pastaj ta fërkoni trupin me të. Kujdes nuk është e domosdoshme që çdo herë të përdorni shkumë për trupin tuaj!

Tharja e trupit në mënyrë të pa rregullt

Pasi keni përfunduar me dushin, kujdes mënyrën se si thani trupin tuaj, është mirë që peshqiri të jetë i butë dhe jo ndonjë material irritues. Pas tharjes është mirë të përdorni kremin për lëkurën tuaj, që ajo të mbetet e qetë dhe e shëndetshme. Mënyra e ‘ashpër’ e tharjes së trupit do ta skuq lëkurën tuaj, kështu që kujdes!

Jona Dusha/Publik.live

Loading...
You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.