Ka vetëm gazetari të mirë dhe gazetari të keqe

Bled Marku

“Nuk mund të ketë as gazetari liberale, republikane, nacionaliste, reformiste, socialiste, separatiste, federaliste, ateiste, feministe apo materialiste.

Për sa kohë që gazetarët bëjnë një punë që u shërben këtyre kauzave, apo ndonjë kauze tjetër, ata nuk janë gazetarë por propagandistë. Nuk ka gazetari elitare apo popullore.

Nuk ka as gazetari komerciale, eksperimentale, pro apo kundër klasës sunduese. Ka vetëm gazetari të mirë dhe gazetari të keqe.

Heroi i gazetarisë nuk është analisti, opinionisti, apo komentatori bythëpambuk, por reporteri që nxjerr në shesh fakte të panjohura dhe kryeredaktori i guximshëm që i boton”

Loading...
Të ngjashme

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.