I përlotur, lahutari: Lahutën e dhamë vetë, nuk na e grabitën

Po komentohet shumë ditët e fundit njohja që UNESCO i bën lahutës si një trashëgimi serbe.

Në Shqipëri ky vendim nuk është pritur aspak mirë, teksa cilësohet si një vendim i padrejtë dhe i njëanshëm.

I ftuar ditën e sotme në “Ftesa në 5”, një lahutar që ka kaluar gjithë jetën pranë lahutës së trashëguar nga familja brez pas brezi, mendon se shqiptarët u “dhanë” lahutën serbëve.

Jonuz Delaj tha:

Ua dhamë sepse nuk ishim ata që të propagandonim lahutën, dhe të thonim të vërtetën.”

VIDEO:

Loading...
Të ngjashme

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.