HAP “DYERT” E REJA TË JETËS

Psikologe klinike : Antonela Rama

Gjendesh në korridor të jetës. Prapa teje gjenden shumë dyer të mbyllura – punë të cilat më nuk i bën, nuk i flet, ose nuk i mendon, përvoja të cilat më nuk ekzistojnë. Para teje gjenden shumë dyer, e secila prej tyre ta mundëson hyrjen në një përvojë të re. Kështu dilet nga e kaluara. Kur ec përpara, vështroje veten si po hap dyer të ndryshme të përvojave të mrekullueshme, të cilat ke dëshirë t’i shijosh. Besoji udhëheqësit tënd të brendshëm, i cili të udhëheq dhe të orienton nëpër rrugët më të mira për ty dhe për zhvillimin e përparimin tënd shpirtëror.

Pavarësisht se cilat dyer mbyllen e cilat hapen, ti gjithnjë je e sigurt. Ti je e përjetshme. Përjetësisht do të udhëtosh nga përvoja në përvojë. Shihe veten duke i hapur dyert e gëzimit, të paqes, të shërimit e të dashurisë; dyert e mirëkuptimit, të mëshirës dhe të faljes; dyert e vetërespektit dhe të dashurisë ndaj vetes; dyert e lirisë.
Cilat dyer dëshiron t’i hapësh të parat?
Mbaje mend: ti je e sigurt, secili udhëtim është vetëm ndryshim.
Frika lind nga mungesa e besimit ndaj jetës.
Herën tjetër, kur të frikësohesh, thuaj:
“kam besim të plotë në jetën”.

Loading...
Të ngjashme

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.