Gjykata e Durrësit godet regjistrimin e paligjshëm të Bindjes Demokratike

Gjykata e Durrësit ka refuzuar të certifikojë mandatin e kryebashkiakes së zgjedhur të Durrësit, të dalë nga zgjedhjet vendore të 30 qershorit.

Gjykatësja Mimoza Margjeka e ka quajtur mandatin e kandidates socialiste të marrë në mënyrë të parregullt, për shkak të pjesëmarrjes së paligjshme në zgjedhje të Partisë Bindja Demokratike (BD). Sipas ligjit nëse regjistrimi i garuesve është i paligjshëm, i bën zgjedhjet të paligjshme.

Vendimi pritet të apelohet në Gjykatën e Durrësit dhe do të rihapë edhe një herë diskutimet mbi ligjshmërinë e zgjedhjeve të 30 qershorit. Nëse ky vendim do të konfirmohet nga Gjykata e Apelit e Durrësit, ai do të rrëzojë praktikisht zgjedhjet në 22 bashki, përfshi edhe atë të Tiranës, ku kanë kandiduar përfaqësuesit e BD-së për kryebashkiakë.

Vendimi i Gjykatës së Durrësit ka nxjerrë në pah një nga skandalet kryesore të zgjedhjeve të 30 qershorit—regjistrimin në shkelje të hapur të ligjit të Partisë Bindja Demokratike.

BD u pranua të regjistrohej pas datës së fundit të lejuar për regjistrimin e partive politike që ishte data 23 prill 2019.

Loading...
Të ngjashme

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.