Gjigandi kinez “Huawei “, bllokohet nga Google

Telefonat e teknologjisë kineze  Huawei NUK do të punojnë me Android në të ardhmen pas listës së zezë të Trump.

Telefonat e rinj të prodhuar në Huawei nuk do të kenë akses në aplikacione të tilla si Gmail, Google Maps dhe dyqani Google Play.

Telefonat ekzistues ende do të kenë shërbime si Google Play, por përdoruesit nuk do të jenë në gjendje të përmirësojnë versionet më të reja të sistemit operativ Android.

Huawei ende mund të përdorë alternativën më të kufizuar të burimit të hapur të Android por nuk do të përfshijë aplikacionet e vetë markës Google si YouTube dhe Chrome.

Google tha se po merrte hapa për të përmbushur veprimet e fundit të qeverisë, pasi Trump shtoi Huawei në një listë të zezë amerikane.

Shtëpia e Bardhë njoftoi gjithashtu masa  e reja për të bllokuar teknologjinë dhe shërbimet nga kompanitë e huaja që konsiderohen si një rrezik i sigurisë kombëtare – shihet si një masë tjetër anti Huawei.

Loading...
Të ngjashme

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.