Emiljano Shullazi edhe sot sherr me prokuroren

Dëshmia e Besnik Musait, ish-shoferit të biznesmenit Ylvi Beqja njëherësh dhe kunati i këtij të fundit është bërë qendër e debatit mes Prokurorisë dhe avokatëve mbrojtës të Emiljano Shullazit.

Disa seanca më parë rrëfimi përballë gjykatës i Besnik Musait, rëndoi pozitën e të pandehurit kryesor të kësaj çështje Emiljano Shullazi dhe disa prej të pandehurve të tjerë të këtij procesi.

Por dëshmia e tij është kundërshtuar nga avokatët mbrojtjes në seancën e sotme.

Sipas avokatëve mbrojtës ky dëshmitar ishte vënë në mbrojtje policore dhe sipas tyre, duke pasur një mburojë të tillë dhe garanci mbi sigurinë e tyre, apo premtimeve të ndryshme ai ka pranuar të rrëfejë përballë gjykatës një dëshmi të paqenë kundër disa të pandehurve të këtij procesi.

Loading...

Debatit të tensionuar nuk ju shmang as i pandehuri Emiljano Shullazi, i akuzuar në këtë proces për 7 vepra penale. Ai kërkoi dhe pyeti përfaqësuesen e prokurorisë, Elisabeta Imeraj, nëse dëshmitari Musai kishte dhënë deklarime në Prokurori, para se të pyetej në Gjykatë. Por prokurorja në sallën e gjyqit shpjegoi se Musai mbrohej si rreth familjar i Ylvi Beqjes dhe se ai nuk ishte pyetur prej saj në prokurorinë e Krimeve të Rënda. Mirëpo pas kësaj përgjigjeje të prokurores, Shullazi i kërkoi trupit gjykues që të rithërriste edhe njëherë tjetër dëshmitarin Besnik Musai, që të pyetej në sallën e gjyqit për të sqaruar këtë moment. Kjo kërkesë e Shullazit u rrëzua nga trupi gjykues, i cili gjithashtu nuk pranoi dhe kërkesën e mbrojtjes për pyetjen në seancën e gjyqit të oficerit të policisë Petrit Gjeçaj.

Gjatë dëshmisë së tij në muajin Shtator 2017, Besnik Musai tha se e kishte parë Shullazin t’i drejtonte pistoletën biznesmenit Ylvi Beqja, teksa ndodheshin së bashku për të nënshkruar një kontratë noteriale.

Gjithashtu gjatë seancës së sotme gjykata i rikërkoi një banke të nivelit të dytë në vend, për ti vënë 5 çeqet origjinale që Ylvi Beqja ka lëshuar për Gilmando Danin, dhe Indrit Zelën dhe ish-bodigardin e tij. Po kështu gjatë seancës së djeshme gjyqësore, dështoi dëgjimi i një regjistrimi audio, ku pretendohet se Ylvi Beqja ka folur në një media, përpara se të denonconte Emiljano Shullazin dhe anëtarë të grupit të tij.

 

Loading...
You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.