Edi Rama, Shabon Qosja i ditëve tē sotme.

 

Nga Adriana Kalaja

Rreth viteve 1930, në një qytet afër Tiranës, ishte një person që quhej Shabon Qosja.
Sa hirë dilte xhiro nëpër qytet, i ngancmonte të gjithë por, më shumë e ngacmonin dhe e vinin në lojë.
Ngacmimi arriti deti aty sa Shabon Qosja shkoi dhe u ankua te Kadiu.
I tha që nuk dal dot nga shtëpia, se të gjithë më tallin.
Pasi e dëgjoi Kadiu, i tha të shkonte në shtëpi se do e zgjidhte Ai këtë situatè.
Thirri Tellallin dhe i dha udhëzimet se nëse do guxonin të ngisnin përsèri Shabon Qosen, do gjobiteshin me franga floriri e deri në izolim në burg.
Nga shtëpia Shabon Qosja, dëgjonte tek ulëriste Tellalli dhe zemra ju bè mal.
Të nesërmen, del Shabon Qosja nga shtëpia pèr xhiron e zakonshme nëpër rrugët me kalldrëm ku dhe ishin dyqanet kryesore te qytetit.
Ecte nëpèr qytet dhe shihte tek bashkëqytetarët fshiheshin dhe, disa syresh mbyllnin edhe qepenat.
Kaluan ditèt dhe javèt në këtë situatè ku të gjithè i kthenin rrugën apo fshiheshin poshtë banaqeve.
Shabon Qosja ecte ditë pas dite dhe asnjë bashkëqytetar nuk guxonte ta ngacmonte më.
Priti javè tè tëra Shabon Qosja dhe asnjë nuk i kthente qoftë dhe shakatè qe i niste fillimisht vetë.
Pasi situata që po kalonte nuk po i pëlqente, Shaban Qosja doli nga shtëpia dhe iu drejtua përsëri zyrès së Kadiut.
Kadiu e pa i habitur dhe para se tè fliste Ai, ja pret Shaban Qosja:
– Unë me të vërtetë erdha dhe u ankova se më ngacmojnë shumë por, unë nuk të thashë që
TË MOS MË NGACMOJNÈ FARE.

Nuk e di pse këto ditë, EDI RAMA mè ngjan me Shabon Qosjen që i lutet Bashës për dialog dhe pastaj e kërcënon me padi për shpifje.

🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
Ohhhhhhhhhhhhhhh çu kënaqëm.

Loading...
Të ngjashme

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.