E rëndë/ RIVARROSEN NESËR NË KËLCYRË ESHTRAT E 573 USHTARËVE GREKË

Zhvillohet ditën e nesërme në Këlcyrë ceremonia e rivarrosjes së ushtarëve grekë të rënë në luftën italo-greke gjatë viteve 1940-1941 në territorin shqiptar.

Lajmi është bërë me dije nga Ministria e Jashtme Greke duke njoftuar se ceremonia e varrimit do të mbahet nesër në Varrezat e Ushtarëve Grekë në Këlcyrë, ku më parë janë varrosur eshtrat e 100 ushtarëve grekë.

Sipas Ministrisë greke tashmë puna për zhvarrosjen dhe identifikimin e eshtrave ka përfunduar siç ishte parashikuar në marrëveshjen e arritur mes dy shteteve. Gërmimet u kryen fushën e Dragotit afër Tepelenës.

Loading...
Të ngjashme

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.