Dy thënie pikante rreth vizitës historike të Mogherinit në Tiranë

DRITAN SHANO

Kjo ka qenë një periudhë e pafat për shqiptarët. Perveç Edit për të cilin ka shkruar gjerësisht ekonomisti Mario Cipolla ne librin e tij “Ligjet e budallallëkut njerëzor”, na ra për pjesë edhe Mogherini, që për mua është “gjidi edepsez” – një fjalë që nuk ja di siç duhet kuptimin, por që ndjej se i ngjan shumë asaj.

Neritan Sejamini

Federica Mogherini më kujton Joao Amazonas, ish-Kryetarin e Partisë Komuniste të Brazilit, i cili vinte çdo vit në Shqipëri për të lëvduar Enver Hoxhën dhe për t’ju thënë shqiptarëve se Shqipëria ishte fanar ndriçues në botë. Komisionerja më mediokre dhe më e dështuar në historinë e Komisionit Europian, pohoi sot në Tiranë se reforma në drejtësi në Shqipëri duhet të merret shembull edhe nga vendet anëtare të BE-së.

Loading...
Të ngjashme

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.