Cody Shearer, i lidhur me skandalet e Clinton…

Ja si i kërkonte provat kundër Trump

Cody Shearer, një ish-gazetar i fshehtë i tabloidëve, i cili ka qenë prej kohësh i lidhur ngushtë me skandalet e ndryshme të Clinton, ka udhëtuar nëpër Evropë për më shumë se gjashtë muaj në një përpjekje të dyshuar për të siguruar prova të supozuara të materialeve të kompromisit, të zotëruara nga rusët në lidhje me Presidentin Donald Trump. Kjo bëhet e ditur nga një raport i ri.

Nuk ka evidenca të njohura që ndonjë “kompromat” i tillë anti-Trump, apo material kompromisi ekziston aktualisht. Pjesa më e madhe e raportit u përqendrua në përpjekjet për të siguruar një video të dyshuar të Trump, të angazhuar në akte seksuale me prostituta në një dhomë hoteli në Moskë në 2013, edhe pse nuk ka pasur prova të besueshme të paraqitura, që vërtetojnë ekzistencën e një videoje të tillë.

National Review e kishte pagëzuar Shearer një “Konfident i mërzitur i Clinton” dhe “Karakteri më i çuditshëm në Vast Left-Ëing Conspiracy të Hillary.”

Detajet rreth Shearer ishin një pjesë e vogël e një historie më të madhe të Neë York Times. Në të citohen zyrtarët e inteligjencës amerikane dhe evropiane, që përshkruajnë një fushatë sekrete për të dyshuar se paguan një biznesmen rus, me lidhje të errëta me inteligjencën ruse dhe një histori të pastrimit të parave, për dorëzimin e armëve të vjedhura kibernetike të Agjencisë Kombëtare të Sigurisë.

Sipas zyrtarëve, Rusët nuk kishin prodhuar ndonjë vjedhje të mjeteve të N.S.A. tools. Në vend të kësaj, ai pretendonte se kishte poseduar atë që raportimi i Times karakterizoi si “informacione të paverifikuara dhe mundësisht të fabrikuara, që përfshinin z. Trump dhe të tjerë, përfshirë të dhënat bankare, emailet dhe të dhënat e supozuara të inteligjencës ruse”.

Rusia pretendoi të ketë video të Trump, të angazhuar në aktet seksuale me prostituta në një dhomë hoteli në Moskë në vitin 2013, thanë burimet. The Times tregoi se pavarësisht këtyre pretendimeve “nuk ka asnjë dëshmi se një video e tillë ekziston”.

Dosja famëkeqe, 35 faqëshe, anti-Trump, e prodhuar nga firma e diskutueshme Fusion GPS dhe e paguar nga fushatat presidenciale të Hillary Clinton në 2016 dhe Komiteti Demokratik Kombëtar përmbanin gjithashtu akuza të pabazuara që Rusia kishte informacione potenciale të shantazhimit në formën e lidhjes së Trump me prostituta në një dhomë hoteli në Moskë në vitin 2013.

Duke cituar burimet, Times raportoi se marrëveshja me rusin përfundimisht u ndërpre nga frika se agjencitë e zbulimit të SHBA po luajnë në një përpjekje ruse për të mbjellë mosmarrëveshjet e brendshme politike.

Times raportoi se agjencitë e SHBA ishin në kontakt me rusin, nëpërmjet një ndërmjetësi – një biznesmen amerikan me seli në Gjermani.

Në një moment, rusët thuhet se treguan një video që supozohet të jetë e Trump. Takimi për të marrë videon u zhvillua brenda një ambasade ruse, duke shkaktuar frike të mëtejshme amerikane se ata po përdoreshin nga qeveria e Rusisë.

Times raportoi se rusi “i tregoi biznesmenin amerikan një clip prej 15 sekondash të një videoje që tregon një burrë në një dhomë, duke biseduar me dy gra”.

Për më shumë lexoni në linkun e mëposhtëm:

Loading...
Të ngjashme

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.