Ekonomi

Ekonomi

- Ekonomi Lajme

“Jam i zhgënjyer të shikoj se Indeksi i Dhomës  Në linjë me përkeqësimin e treguesit të besimit, edhe mesazhet e dhëna nga ambasadori këtë vit janë shumë të ...
0
- Ekonomi

Banka Botërore ka publikuar raportin e fundit për tendencat e punësimit, që merr në analizë treguesit në Ballkanin Perëndimor dhe disa vende të rajonit, që janë pjesë e ...
0
- Ekonomi

61 bashkitë në vend kanë arkëtuar 17.5 miliardë lekë (130 milionë euro) si taksa dhe tarifa nga bizneset dhe individët për 9 muajt e parë të vitit 2017, ...
0
- Ekonomi

Nga 16 ndërmarrje në vend, private dhe publike, që kanë më shumë se 1,000 punonjës, tre janë lojëra fati, tre janë call center, katër janë shtetërore, dy janë ...
0
- analiza Ekonomi

DR. ENRIKO CEKO  Forumi i Tiranës për Lirinë Ekonomike organizuar nga Instituti Europian Pashko është mbledhur këto ditë për të diskutuar çështjen e derregullimit të tregut, një çështje ...
0
- Ekonomi Lajme

Sasia e parave që qarkullojnë jashtë sistemit bankar në Shqipëri kap vlerën e 2.6 miliardë eurove. Një analizë e Fondit Monetar Ndërkombëtar thotë se kjo vlerë është sa ...
0
- Ekonomi Lajme

 Blerja e bujshme e “Mak Albanias”, kompanisë pronare të ish-“Sheratonit” për 30 milionë euro nga kompania shqiptare, “Kastrati”, ka ngritur shumë pikëpyetje se përse u paguan kaq shumë ...
0
- Ekonomi

Globalisht ekziston një marrëdhënie e fortë pozitive mes nivelit të urbanizimit të një vendi dhe PBB-së së tij për frymë. Lidhja midis këtyre dy variablave është e vështirë ...
0
- Ekonomi Lajme

Tre vjet pasi mbështeti qeverinë shqiptare për reformën në sektorin e energjisë, Banka Botërore pranoi se rritja e çmimit goditi familjet e varfra. Në raportin përmbyllës për zbatimin ...
0
- Ekonomi

Qytetarët shqiptarë do të paguajnë më shumë taksa për banesat, bizneset dhe pronat e tyre të tjera, që prej prillit 2018. Bazuar në ndryshimet fiskale që Qeveria Rama ...
0